ONN 2021

ONN 2021

Un any més, Beraca es suma a l’operació nen del nadal per portar molta alegria a nens i nenes que d’altra manera no tindrien regals!

Farem la nostra caixeta plena d’amor i de regalets!

Si vols sumar-te, escriu-nos i t’expliquem com participar! #onn#operaciónendelnadal

Gràcies Covered Backs

Gràcies Covered Backs

El passat mes de juliol, els Covered Backs van fer una recollida d’aliments en favor de Beraca on van recollir tot el que es veu a la imatge. Van estar tot el matí i part de la tarda a l’entrada de les nostres instal·lacions, rebent el què voluntàriament s’anava apropant.

Estem molt agraïts per la vostra col·laboració! Tot el recollit es destinarà al banc d’aliments que Beraca gestiona habitualment.

Aliments

Aliments

Seguim amb l’activitat regular de l’Associació. Repartim els aliments del programa FEGA més els que comprem amb recursos propis. Seguim ajudant a les famílies que estan passant per necessitat.

Balanç 2020

Balanç 2020

Aquests dies fent balanç del nostre viatge pel 2020 estem contents de veure tota la tasca que hem pogut dur a terme gràcies a Déu! Us en deixem un breu resum!
1. Distribució a aproximadament 200 persones d’aliments rebuts de Creu Roja a Navàs, com d’altres pobles de la comarca (Castellgalí, Castellbell, Marganell i Monistrol de Montserrat) i d’aliments i altres productes comprats directament per la nostra associació amb recursos propis, sobretot a partir de març, arrel de la pandèmia.
2. Compres selectives de menjar i productes d’higiene per famílies molt necessitades. Arrel de la crisis de la covid a nivell mundial, moltes famílies s’han vist afectades a nivell de pèrdues de feina i hem fet un esforç especial amb el nostre nou programa “Cap nevera buida”. S’ha multiplicat la necessitat però gràcies a Déu, també hem pogut multiplicar les ajudes directes augmentant el fons dedicats a ajudes directes.
3. Destinem ajudes directes a pagament de rebuts de llum, aigua, gas a famílies amb risc d’exclusió social, sempre amb recursos propis de l’Associació.
4. Disposem d’un rober per a persones necessitades.
5. Gestionem mobles, electrodomèstics, i altres per a persones que viuen en condicions precàries.
6. Facilitem l’accés de persones a diferents centres de rehabilitació. Participem en el finançament i fem un seguiment fins la seva reinserció a la societat.
7. Hem mediat en conflictes familiars diversos.
8. Enlloc de fer visites a residències d’avis de la comarca fent activitats musicals i altres de manera presencial, hem seguit amb la iniciativa a través de mitjans telemàtics.
9. Assistència a malalts a casa seva i a l’hospital.
10. Atenció a dones maltractades i als seus fills.
11. Treballem transmetent valors i bones actituds enmig d’adolescents, joves i nens durant períodes vacacionals i caps de setmana.
12. Visites setmanals regulars durant tot l’any a presons. Brians 1 i 2 i Centre Penitenciari Lledoners.
13. Participem en projectes internacionals d’ajuda humanitària:
* Durant aquest any hem pogut ajudar a la frontera de Turquía amb Siria aportant productes de primera necessitat a la minoria kurda que hi ha a la zona.
* Hem col·laborat amb camps de refugiats a Grècia a través de l’Associació GAiN, on la situació està molt precària.
* També hem organitzat campanyes d’ajuda solidària recollint joguines i material escolar per a nens del nord d’Àfrica a través del programa “Niño de la Navidad”.
*Hem col·laborat també amb l’Associació “Més que Salut” que treballa per formar metges a l’Àfrica.
*Hem col·laborat amb una associació per a nens amb molta necessitat a Romania.
*Hem treballat amb el Rebost Solidari de Cerdanyola enviant material informàtic i també material i mobiliari escolar a Àfrica.
*Col·laborem amb Compassion, en el seu programa d’apadrinament de nens i nenes arreu del món i també en el seu programa d’emergències.
14. Aquest any hem participat econòmicament també amb la Residència Infantil Emanuel de Barcelona, que fa una gran tasca acollint a nens de famílies que per certs motius, no poden donar als infants l’atenció necessària.
15. Hem seguit treballant en els plans en benefici de la comunitat per a la reinserció de presos. Un complement més a la tasca que fem a presons.
16. Assessorem laboralment a persones en risc d’exclusió laboral i orientem fins la seva col·locació al món laboral (unes 40 persones).
17. Funciona el pis d’acollida / social a Navàs amb 4 persones acollides amb diferents necessitats.
18. Difusió de l’associació. Ens hem donat a conèixer més al poble i també a pobles veïns gestionant el Facebook de l’Associació i la seva pàgina web i fent presentacions als diferents municipis sobre la nostra tasca.
19. Captació, formació i seguiment de voluntaris. Com l’activitat de l’associació va creixent, necessitem captar contínuament voluntaris per tal de fer tota la feina. Se’ls forma i se’ls segueix durant tota l’experiència per tal que sigui el màxim de productiva.
Wow!!! Moltes gràcies a tot l’equip de voluntaris i voluntàries que constantment ho han fet posible i que també han aportat els seus recursos personals i econòmics per tirar endavant cada projecte!!! Sense l’ajuda de Déu i tots vosaltres, no haguéssim pogut afrontar les grans necessitats d’aquest any tan difícil.
Només desitgem poder seguir treballant igual o més en aquest nou any 2021!!
Nen del Nadal

Nen del Nadal

Estem tan contents d’haver tornat a participar un any més en la campanya del nen del nadal! Gràcies a tots i totes vosaltres, molts nens i nenes gaudiran d’un regal aquestes festes! Gràcies a cada persona, família que hi heu posat el vostre gra de sorra i que heu fet córrer la veu perquè altres també hi participessin!! #nendelnadal #regaldenadal #portantamoralsinfants

Els voluntaris més menuts

Els voluntaris més menuts

Mentre seguim en marxa amb les activitats normals de l’Associació i també amb el pla d’emergències d’aliments, les col.laboradores més joves de l’Associació ens han fet aquests cartells tan xulos que volíem ensenyar-vos!
Són per facilitar la distribució d’aliments en diferents taules.
Moltes gràcies per aquests números tan xulos i colorits!!!
Pla d’emergència de repartiment d’aliments

Pla d’emergència de repartiment d’aliments

SEGUIM AMB EL PLA EMERGÈNCIA DE REPARTIMENT D’ALIMENTS.
Degut a la situació social i econòmica que estem vivint, des de l’Associació Beraca volem respondre i dedicar el màxim d’esforç a combatre la pobresa. Volem seguir dedicant esforç i diners per aquest fi i oferim a totes las families de Navàs que tinguin problemes per “omplir la nevera”, que contactin amb nosaltres, ens expliquin la seva situació i us ajudarem en la mesura del possible.
Opcions de contacte:
Per facebook (enviant missatge privat).
Per whatsapp: 651029680
Per e-mail: assberaca@hotmail.com