Rober

Rober

Dins aquestes bosses hi ha roba per ajudar refugiats que arriben a casa nostra, però el nostre rober és un servei que utilitzem molt sovint. Gràcies a les vostres donacions de roba en molt bon estat, podem ajudar a persones en situació de molta vulnerabilitat. #seguim#rober#ajudem#gràcies

Tràiler Ucraïna

Tràiler Ucraïna

Des de l’Associació Beraca estem molt contents d’haver pogut ser part d’aquest enviament d’ajuda humanitària cap a Ucraïna des de la Xarxa de Serveis Protestants Dignitat. Esperant que aquesta guerra acabi aviat, ajudem en allò que podem als refugiats que fugen cap a Romania. #noalaguerra #tràiler #ajudem

Cursos de formació

Cursos de formació

Avui us compartim que a Navàs, s’engeguen cursos de formació per a persones en atur i ERTO subvencionats. Aquest cop d’instal·lacions de baixa tensió, mecanització per arrencament de ferritja i soldadura. La formació sempre és una bona opció per obrir noves opcions cap al món laboral. Si estàs interessat/da, contacta-hi! #formació#ocupació#ajutlaboral#seguim

Balanç 2021

Balanç 2021

Aquests dies fent balanç del nostre viatge pel 2021 estem contents de veure tota la tasca que hem pogut dur a terme gràcies a Déu! Us en deixem un breu resum!

1. Distribució a aproximadament 200 persones d’aliments rebuts de Creu Roja a Navàs, com d’altres pobles de la comarca (Castellgalí, Castellbell, Marganell i Monistrol de Montserrat) i d’aliments i altres productes comprats directament per la nostra associació amb recursos propis.

2. Compres selectives de menjar i productes d’higiene per famílies molt necessitades. Arrel de la crisis de la covid a nivell mundial, moltes famílies s’han vist afectades a nivell de pèrdues de feina i hem fet un esforç especial amb el nostre programa “Cap nevera buida”. S’ha multiplicat la necessitat però gràcies a Déu, també hem pogut multiplicar les ajudes directes augmentant el fons dedicats a ajudes directes.

3. Destinem ajudes directes a pagament de rebuts de llum, aigua, gas a famílies amb risc d’exclusió social, sempre amb recursos propis de l’Associació.

4. Disposem d’un rober per a persones necessitades.

5. Gestionem mobles, electrodomèstics, i altres per a persones que viuen en condicions precàries.

6. Facilitem l’accés de persones a diferents centres de rehabilitació. Participem en el finançament i fem un seguiment fins la seva reinserció a la societat.

7. Hem mediat en conflictes familiars diversos.

8. Assistència a malalts a casa seva i a l’hospital.

9. Atenció a dones maltractades i als seus fills.

10. Treballem transmetent valors i bones actituds enmig d’adolescents, joves i nens durant períodes vacacionals i caps de setmana.

11. Visites setmanals regulars durant tot l’any a presons. Brians 1 i 2 i Centre Penitenciari Lledoners.

12. Participem en projectes internacionals d’ajuda humanitària:

* Durant aquest any hem pogut ajudar a la frontera de Turquía amb Siria aportant productes de primera necessitat a la minoria kurda que hi ha a la zona.

* Hem col·laborat amb camps de refugiats a Grècia a través de l’Associació GAiN, on la situació està molt precària.

* També hem organitzat campanyes d’ajuda solidària recollint joguines i material escolar per a nens del nord d’Àfrica a través del programa “Niño de la Navidad”.

*Hem col·laborat també amb l’Associació “Més que Salut” que treballa per formar metges a l’Àfrica.

*Hem col·laborat amb una associació per a nens amb molta necessitat a Romania.

*Hem treballat amb el Rebost Solidari de Cerdanyola enviant material informàtic i també material i mobiliari escolar a Àfrica.

*Col·laborem amb Compassion, en el seu programa d’apadrinament de nens i nenes arreu del món i també en el seu programa d’emergències.

13. Aquest any hem participat econòmicament també amb la Residència Infantil Emanuel de Barcelona, que fa una gran tasca acollint a nens de famílies que per certs motius, no poden donar als infants l’atenció necessària.

14. Hem seguit treballant en els plans en benefici de la comunitat per a la reinserció de presos. Un complement més a la tasca que fem a presons.

15. Assessorem laboralment a persones en risc d’exclusió laboral i orientem fins la seva col·locació al món laboral (unes 70 persones).

16. Segueix en marxa el pis d’acollida / social a Navàs per a homes amb diferents necessitats. També posada en funcionament del pis social per dones.

17. Difusió de l’associació. Ens hem donat a conèixer més al poble i també a pobles veïns gestionant el Facebook de l’Associació i la seva pàgina web i fent presentacions als diferents municipis sobre la nostra tasca.

18. Captació, formació i seguiment de voluntaris. Com l’activitat de l’associació va creixent, necessitem captar contínuament voluntaris per tal de fer tota la feina. Se’ls forma i se’ls segueix durant tota l’experiència per tal que sigui el màxim de productiva.

Moltes gràcies a tot l’equip de voluntaris i voluntàries que constantment ho han fet posible i que també han aportat els seus recursos personals i econòmics per tirar endavant cada projecte!!! Sense l’ajuda de Déu i tots vosaltres, no haguéssim pogut afrontar les grans necessitats d’aquest any que ha seguit sent tan difícil com el passat arrel de la pandèmia.Només desitgem poder seguir treballant igual o més en aquest nou any 2022!!#ajutsocial#endavant#apermés

Bon Nadal i bones festes!

Bon Nadal i bones festes!

Ja s’acosten les festes i des de l’Associació Beraca us volem desitjar a tots un molt bon Nadal i molt bones festes!!!

Que gaudiu d’aquests dies i el veritable missatge del nadal estigui amb vosaltres!

Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor. Això us servirà de senyal: trobareu un infant faixat amb bolquers i posat en una menjadora.I de sobte s’uní a l’àngel un estol dels exèrcits celestials que lloava Déu cantant: Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes que Ell estima.

Lluc 2:10-14

#bonnadal#felicesfestes#seguim

ONN 2021

ONN 2021

Un any més, Beraca es suma a l’operació nen del nadal per portar molta alegria a nens i nenes que d’altra manera no tindrien regals!

Farem la nostra caixeta plena d’amor i de regalets!

Si vols sumar-te, escriu-nos i t’expliquem com participar! #onn#operaciónendelnadal

Gràcies Covered Backs

Gràcies Covered Backs

El passat mes de juliol, els Covered Backs van fer una recollida d’aliments en favor de Beraca on van recollir tot el que es veu a la imatge. Van estar tot el matí i part de la tarda a l’entrada de les nostres instal·lacions, rebent el què voluntàriament s’anava apropant.

Estem molt agraïts per la vostra col·laboració! Tot el recollit es destinarà al banc d’aliments que Beraca gestiona habitualment.

Aliments

Aliments

Seguim amb l’activitat regular de l’Associació. Repartim els aliments del programa FEGA més els que comprem amb recursos propis. Seguim ajudant a les famílies que estan passant per necessitat.